Sybase Brand Color Bar
  blank
 
 
 
 
 

 
 
CLICK TO EXPAND NAVIGATION
CLICK TO EXPAND NAVIGATION
 
 
CLICK TO CLOSE NAVIGATION
Oktatás
CLICK TO CLOSE NAVIGATION
 
 
Oktatás
 
 
 

Oktatás

Cégünk a SYBASE Inc. hivatalos magyarországi oktatópartnere, együttműködésben az IQSOFT - John Bryce Oktatóközponttal.

Tanfolyamainkon a hallgatók vizsgázott oktatóink vezetésével sajátíthatják el a termékek használatát. Tanfolyamainkat kis létszámmal indítjuk, hallgatóink számára külön számítógépet biztosítunk, amelyen a tanfolyami anyaghoz kapcsolódó feladatokat gyakorolhatják.

A részvétel alapfeltétele az angol (szakmai) nyelv ismerete. Az előadásokat magyarul tartjuk. Hallgatóink a tanfolyamokhoz a Sybase eredeti angol nyelvű tankönyveit, segédanyagait kapják meg. Megrendelőink kérésére kihelyezett tanfolyamokat is vállalunk a megrendelő telephelyén.

Amennyiben jelentkezni szeretne tanfolyamainkra, írjon a sales@sybase.hu emailcímre, munkatársunk ezt követően felveszi Önnel a kapcsolatot.

> Jelentkezés

> Jelentkezési feltételek

Amennyiben tanfolyamainkkal kapcsolatban további kérdése van, esetleg szeretne a meghirdetett tanfolyami időpontoktól eltérő időpontban tanfolyamot tartatni munkatársainkkal legalább 5 fő részére kérjük, keressen meg bennünket elérhetőségeinken.

Tematikus tanfolyamaink

A leggyakrabban használt Sybase termékekhez kész oktatási tematika alapján 2-5 napos tanfolyamokat biztosítunk. A tanfolyamok elméleti és gyakorlati részt (laborok) is tartalmaznak, és a szakemberek felkészültségi szintjének megfelelően eltérő ismeretanyagot biztosítanak.

A tanfolyamok árazása a résztvevők és a tanfolyami napok függvénye, minimálisan 4 fő részvételével számolva a tételes ajánlatban megadott „Szállító által tartott oktatás - üzemeltetői tanfolyam” vagy „Szállító által tartott oktatás - felhasználói tanfolyam” ár alapján.

Fast Track to Adaptive Server Enterprise (felhasználói tanfolyam)
A tanfolyam résztvevői megtanulják, hogyan kell adatokat, táblákat és más egyéb adatbázisobjektumokat létrehozni és kezelni az ANSI-standard SQL és a Sybase Transact-SQL nyelv segítségével. Megismerkednek az Adaptive Server Enterprise adatbázisokkal és az Adaptive Server Enterprise speciális tulajdonságaival, funkcióival, például az automatikus tranzakció visszaállításával, a tárolt eljárásokkal, a triggerekkel és a kurzorokkal. A résztvevők olyan programozási technikákat és fejlesztői stratégiákat sajátíthatnak el, amelyek a hatékony alkalmazások megírásához szükségesek.

 • Kiknek ajánljuk: relációs adatbázisok használatában jártas programozók, adminisztrátorok és fejlesztők számára nem szükséges előképzettség. A felhasználóknak ismerniük kell a relációs adatbázisok működésének alapjait.
 • Előfeltételek: Azoknak a végfelhasználóknak, adatbázis-adminisztrátoroknak és fejlesztőknek, akik Adaptive Server Enterpise-alapú adatbázis-alkalmazásokkal állnak kapcsolatban, vagy azokat fejlesztik.
 • Időtartam: 5 nap

System and Database Administration: Adaptive Server Enterprise (üzemeltetői tanfolyam)
A tanfolyamon, amely előadások és gyakorlati feladatok kombinációja, a résztvevők megismerkedhetnek a legfőbb Sybase-rendszerek és -adatbázisok adminisztrációjának feladataival. A tanulók a feladatokat Adaptive Server használatával gyakorolják, biztonságos, ellenőrzött környezetben. Nagy súlyt fektetünk az erőforrás kezelésre (memória, diszk, CPU) megbízható Adaptive Server-környezet biztosítása céljából. A tanfolyam bevezet a felügyelet és a hibaelhárítás metódusainak alapjaiba, a szerver zárolási sémáinak részleteibe, megismertet a rendszer és a felhasználó által definiált szerepekkel. Az alapértelmezett ASE környezetet minden tanulónk számára biztosítjuk.

 • Kinek ajánljuk: Rendszer-adminisztrátoroknak és adatbázis-kezelőknek.
 • Előfeltételek: A Fast Track to ASE tanfolyam elvégzése, vagy az ezzel egyenértékű tapasztalat. Jártasság az SQL és az Adaptive Server Enteprise területén.
 • Időtartam: 5 nap

Performance and Tuning: Configuring Adaptive Server Enterprise (üzemeltetői tanfolyam)
Tanfolyamunkon megtanítjuk, mi az, ami befolyásolja az Adaptive Server Enterprise és szervert használó alkalmazások hatékonyságát. Megismertet az SQL-architektúrával, egyben a teljesítmény növelését szolgáló adatbázis-tervezéssel, foglalkozik a szerver erőforrásainak kezelésével (CPU, diszk, I/O) és a hálózati hangolással. Tartalmazza a párhuzamos lekérdezés és párhuzamos rendezés opciókat, a Logical Process Manager funkciót és egyéb SMP-re vonatkozó paramétereket.

 • Kiknek ajánljuk: Adatbázis-adminisztrátoroknak és alkalmazás-fejlesztőknek.
 • Előfeltételek: Fast Track to ASE és System and Database Administration ASE tanfolyamok elvégzése, vagy az ezzel egyenértékű tapasztalat.
 • Időtartam: 5 nap

Performance and Tuning for Database Administrators: Adaptive Server Enterprise (üzemeltetői tanfolyam)
Tanfolyamunkon megtanítjuk, mi az, ami befolyásolja az Adaptive Server és Server-t használó alkalmazások hatékonyságát. Megismertet az SQL-architektúrával, egyben a teljesítmény növelését szolgáló adatbázis-tervezéssel, foglalkozik a szerver erőforrásainak kezelésével (CPU, diszk, I/O) és a hálózati hangolással. Tartalmazza a párhuzamos lekérdezés és párhuzamos rendezés opciókat, a Logical Process Manager funkciót és egyéb SMP-re vonatkozó paramétereket.

 • Kiknek ajánljuk: Adatbázis-adminisztrátoroknak és alkalmazás-fejlesztőknek.
 • Előfeltételek: Fast Track to ASE és System and Database Administration ASE tanfolyamok elvégzése, vagy az ezzel egyenértékű tapasztalat.
 • Időtartam: 5 nap

Administering Adaptive Server IQ for the Data Warehouse (üzemeltetői tanfolyam)
Tanfolyamunk a Sybase IQ sajátságaival ismertet meg. A tanulók elsajátítják a Sybase IQ architektúra, koncepció és terminológia alapjait. A tanfolyam a Sybase IQ-adatbázisok felállítására, betöltésére és karbantartására koncentrál.

 • Kinek ajánljuk: Rendszeradminisztrátoroknak, adatbázis-tervezőknek.
 • Előfeltételek: A résztvevőknek rendszeradminisztrátori vagy adatbázis-adminisztrátori ismeretekkel kell rendelkezniük az Adaptive Server Enterprise-ról, illetve ismerniük kell az adattárházi rendszerek gyakorlatát. Tudniuk kell, hogyan indítunk és állítunk le egy Adaptive Servert és ismerniük kell a Sybase rendszerek adatbázis terminológiáját.
 • Időtartam: 5 nap

Fast Track to Replication Server Administration (felhasználói tanfolyam)
A tanfolyam áttekintést ad a Sybase Replication Server tulajdonságairól és lehetőségeiről. A hallgatók elsajátítják az osztott rendszerek alapjait, az adattervezést és a Replication Server funkcióit. Megtanulják a replikációs definíciók létrehozását, a feliratkozást (subscription), értelmezik és visszaigazolják a feliratkozás létrehozásának opcióit, a funkciósorozatokat, a hibakezelést és elérési utakat. Továbbá olyan alapvető rendszeradminisztrációs jártasságra tesznek szert, mint az installáció, a betöltött program melletti készenléti állapot (warm standby), vagy az általános hibaelhárítás.

 • Kinek ajánljuk: Replikációs szerveralkalmazások fejlesztőinek, replikációs szerverrendszer adminisztrátorainak, és adatalkalmazások tervezőinek.
 • Előfeltételek: A Fast Track to ASE és a System and Database Administration ASE tanfolyamok elvégzése, vagy az ezekkel egyenértékű tapasztalat.
 • Időtartam: 5 nap

Data Modelling with PowerDesigner (felhasználói tanfolyam)
A hatékony alkalmazások jól tervezett adatbázisokra, az adatbázisok pedig teljes és pontos adatmodellre épülnek. A Sybase három napos kurzusán a hallgatók megtanulják a PowerDesigner használatát adatelemzés, adatmodellezés és adatbázis tervezés során. Megismerkednek az Information Engineering (IE) esetében jól bevált módszertannal, amely egymásból kiindulva építi fel a logikai és fizikai adatréteget.

A PowerDesignerrel logikai adatmodellt hoznak létre, domaineket, entitásokat attribútumokkal és entitások közti kapcsolatokkal. Ezt követően megismerkednek a DBMS platform kiválasztásával, a fizikai adatmodell generálásával és kibővítésével, majd az adattáblákat, indexeket, view-kat, triggereket és tárolt eljárásokat létrehozó SQL szkript előállításával. Megismerkednek a PowerDesigner reverse engineering funkcióival, létező adatbázis alapján állítanak elő logikai és fizikai adatmodellt, és megtanulják a különbözeti adatbázis-módosítás előállításának mikéntjét, a struktúrák szinkronizálását, valamint a különböző adatmodell-verziók, adatbázis-verziók összehasonlítását. Végül megtanulják az Enterprise Repository használatát, hogyan tud több felhasználó a PowerDesignerrel egyidőben modellezni.

 • Kiknek ajánljuk: adatbázis-adminok, adatelemzők, adatmodellezők, rendszerelemzők, alkalmazásfejlesztők
 • Előfeltételek: relációs adatbázis-technológia ismerete
 • Időtartam: 4 nap

Modeling for Enterprise Architecture with PowerDesigner (felhasználói tanfolyam)
Az Enterprise Architecture, vagy vállalati modellezés révén a vállalatok képet kapnak a szervezetük működéséről, a magas szintű üzleti folyamatoktól kezdődően a technológiai infrastruktúráig bezárólag. A PowerDesigner speciális EA modellje lehetővé teszi a teljeskörű vállalati modellezés megvalósítását, együtt az alacsonyszintű technológiai modellekkel, követelménykezeléssel.

A Modeling for Enterprise Architecture with PowerDesigner tanfolyam keretében a hallgatók megismerkednek a PowerDesigner modellezési környezet haladó funkcióival, követelménykezeléssel, az EA modell üzleti, alkalmazás architektúrális és technológiai infrastruktúrális diagramjaival, hatáselemzéssel, valamint az EA modell és más modellek (pl. UML2, logikai és fizikai adatmodell, üzleti folyamatmodell) összekapcsolásával.

 • Kiknek ajánljuk: szervezők, IT tervezők, EA tervezők, üzleti stratégiáért felelős tervezők, projektmenedzserek
 • Előfeltételek: PowerDesigner környezet ismerete
 • Időtartam: 2 nap

Sybase Mobile Platform Development (felhasználói tanfolyam)
A tanfolyam során ismertetésre kerül a Sybase Mobile Platform, a platform környezet kialakítása, telepítése és integrálása a meglévő vállalati erőforrásokkal fejlesztői szemszögből. A Sybase Workspace és kapcsolódó SDK-k telepítése, a mobil üzleti objektumok tervezésének aspektusai (MBO, relációk, műveletek, adatforrások stb.), MBO-k fejlesztése és telepítése a mobil szerverre. Az MBO-kból generált natív kód felhasználása, fejlesztés az eltérő mobil eszközökön. Hybrid Webcontainer alkalmazások fejlesztése és teszelésének lépései. Integráció SAP rendszerekkel JCO illesztőn keresztül, integráció webszolgáltatásokon keresztül.

 • Kinek ajánljuk: mobil alkalmazásfejlesztők
 • Előfeltételek: a modern mobil eszközök és hálózatok, kapcsolódó vállalati rendszerek ismerete
 • Időtartam: 5 nap

Sybase Mobile Platform Administration (üzemeltetői tanfolyam)
A tanfolyam során ismertetésre kerül a SAP Sybase Mobile Platform, a platform környezet kialakítása, telepítése és integrálása a meglévő vállalati erőforrásokkal. Az Unwired Workspace, valamint a mobil üzleti objektumok (MBO) felépítése és fejlesztése, telepítése és üzemeltetésének aspektusai; a Sybase Control Center, amelyen keresztül a szerver adminisztráció elvégezhető, a naplófájlok felépítése és elemzése, hibakeresés, monitoring, teljesítménynövelés, adatmentés és egyéb üzemeltetési feladatok áttekintése. A tanfolyam része továbbá a mobil platformon belüli biztonsági házirendek beállításainak megismerése, a Data Change Notification (DNC) áttekintése.

 • Kinek ajánljuk: mobil alkalmazásfejlesztők, üzemeltetők
 • Előfeltételek: a modern mobil eszközök és hálózatok, kapcsolódó vállalati rendszerek ismerete
 • Időtartam: 4 nap

Fast Track to PowerBuilder (felhasználói tanfolyam)
A Fast Track to PowerBuilder során megismerkednek a hallgatók a PowerBuilder környezetben történő fejlesztés alapjaival, azzal a céllal, hogy egy konkrét üzleti igényt teljes mértékben kielégítő alkalmazást tudjanak fejleszteni és telepíteni.

A hallgatók átfogó képet kapnak a PowerBuilderről, megtanulják, hogyan hozzanak létre és kezeljék a PowerBuilder munkaterületeket (Workspaces), application targeteket, alkalmazás objektumokat, PBL könyvtárakat és az azokban található objektumokat. Ezt követően megismerkednek az ún. painterekkel és a system tree-vel.

Áttekintést kapnak a PowerBuilder objektum-orientált programozási nyelvről, megtanulnak létrehozni és kezelni NVO-kat (Non-Visual Objects) és egyedi felhasználói objektumokat (Custom Class User Objects). Megismerkednek az egyedi menük készítésével, és megtanulják az ablakok és komponensek kezelését, a jól kezelhető grafikus felhasználói felületek építését, vezérlését.

Ezt követően kitér a tanfolyam az MDI (többablakos) alkalmazások készítésére, a Database Painter technikák elsajátítására, az adatbázis-kapcsolat létrehozására és felhasználására. Egy nagyobb fejezetként megismerkednek a DataWindow technológiával, beleértve a DataWindow komponensek és objektumok kezelésével. A tanfolyam végén pedig megtanulják, miként lehet telepítő csomagokat készíteni az alkalmazásokból.

A tanfolyam során az instruktor által vezetett labor gyakorlatok segítik az ismeretek megszerzését, és gyakorlati alkalmazás elsajátítását.

A Fast Track to PowerBuilder I. tanfolyam elvégzését követően javallott a Fast Track to PowerBuilder II. tanfolyam elvégzése is, amely tovább bővíti a PowerBuilder ismereteket, elvégzését követően a hallgatók képesek lesznek bonyolultabb üzleti alkalmazások elkészítésére, valamint a már kész alkalmazások támogatására, és bepillantást nyernek más, a PowerBuilder által támogatott hasznos technológiákba.

 • Kiknek ajánljuk: alkalmazás-fejlesztők, webfejlesztők
 • Előfeltételek: nincsenek
 • Időtartam: 5 nap

EA Server Administration (üzemeltetői tanfolyam)
A Sybase Enterprise Application Server adminisztrációjának megismerésére, valamint a biztonságos és nagy teljesítményű alkalmazás-kiszolgálás konfigurálására fókuszál a tanfolyam. A hallgatókkal megismerteti az EAServer új funkcióit, a telepítést követő konfigurációs lépéseket, valamint az üzemeltetéssel összefüggő tudnivalókat. A tanfolyam elmélyült ismeretet ad az EAServer tranzakcionális működéséről, a teljesítmény hangolásának lehetőségeiről, a több szerveres környezet konfigurálásáról, a terhelés elosztás lehetőségeiről, valamint a komponensek által okozott hibák hatékony kezeléséről. A hallgatók ezen túlmenően megismerkednek az automatizált komponens telepítéssel (JagTool és JagAnt eszközök), és a webszolgáltatások építésének mikéntjével.

 • Kinek ajánljuk: tapasztalt EAServer adminisztrátoroknak és fejlesztőknek.
 • Előfeltételek: az EAServer környezet ismerete, a Java nyelv ismerete
 • Időtartam: 5 nap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Copyright 2010, Sybase Inc. - v 6.1 Nyitóoldal / Kapcsolat / Kereskedelmi feltételek / Adatvédelem / Etikai kódex Kövesse a Sybase-t