Sybase Brand Color Bar
  blank
 
 
 
 
 

 
 
CLICK TO EXPAND NAVIGATION
CLICK TO EXPAND NAVIGATION
Rendezvény > Átjáró a Mátrixban
 
 
 

Átjáró a Mátrixban

A meta adatok nyomában

Morpheus kék és piros pirula formájában két választást kínált Neonak: a feledést és a mátrixból kivezető utat. A nagyvállalatok egy része régóta keresi a maga piros piruláját, vagyis azokat az átjárókat, amelyeken haladva átláthatóvá és tervezhetővé válik a vállalati infrastruktúra. A Sybase által 2008. november 27-én megrendezett workshopon a nagyvállalati tervezés által felvetett kérdésekre fókuszált, a vállalat egyúttal bemutatta a PowerDesigner 15-ös, új verzióját.

A vállalat életében kiemelkedően fontos, hogy tisztában legyen informatikai rendszereinek felépítésével. A meta adatok az információ minőségét és szerkezetét leíró adatok, tömörebben: információ az információról - információ a rendszereinket alkotó elemekről és ezek együttműködéséről.

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, a siker záloga a hatékony meta adat menedzsment, valamint az integrált modellezési környezetek használata, vagyis annak biztosítása, hogy a vállalaton belül a különféle területeken dolgozó munkatársak egységes modellezési környezetet használva gyűjtsék és rendszerezzék meta adataikat.

A rendezvény megismertette a résztvevőket a hatékony meta adat menedzsmenttel, és a nagyvállalati tervezés új irányaival, valamint a Sybase ezen problémákra adott hathatós válaszával, a PowerDesigner tervezőeszköz 15-ös, új változatával. A Sybase elsőként kínál olyan tervezőeszközt, amellyel a vállalatok nem csupán IT rendszereiket, hanem a teljes vállalati infrastruktúrát megtervezhetik és dokumentálhatják. A PowerDesigner új kiadásával lehetővé válik a szervezet működésének teljes körű modellezése és elemzése, a magasabb szintű folyamatok ábrázolása és az ezekből kinyerhető meta adatok összegyűjtése, egységes rendszerbe foglalása.

Az új kiadás lehetővé teszi a vállalati vezetőknek, üzleti elemzőknek és IT szakembereknek, hogy modellezzék az intézményi hierarchiát, a telephelyek, egységek közt zajló folyamatokat, erőforrásokat, a különféle IT és más, nem-IT alapú rendszerek együttműködésének leírását, és ezeken keresztül a bekövetkező változások hatékony kezelését, nyomkövetését, és nagyobb átláthatóságot. A PowerDesigner új kiadásába bekerült Enterprise Architecture modell számos diagramot tartalmaz a magasabb szintű üzleti folyamatok, struktúrák és rendszerek leírására, a Link & Sync technológia pedig biztosítja az ezek mentén összegyűjtött meta adatok egységes rendszerbe foglalását.

A rendezvényen elhangzott előadások

Nehézségek, lehetőségek, kihívások az átjáró keresésekor
Sebestyén Zsolt, BPC Zrt. elnöke

Átjáró az Üzleti folyamatok és az adatfeldolgozás között
Stolnicki Gyula, IT Services, vezető tanácsadó

Mi is az a meta adat?
Gollnhofer Gábor, Meta Consulting Kft.

Amikor mi irányítjuk a mátrixot - Nagyvállalati modellezés a PowerDesigner 15-tel
Michaleczky Péter, Sybase Products Hungary Kft.

Fényképek a rendezvényről


Sebestyén Zsolt,
BPC Zrt.


Stolnicki Gyula,
IT Services

Gollnhofer Gábor,
Meta Consulting Kft.

Michaleczky Péter,
Sybase Products Hungary Kft.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Copyright 2010, Sybase Inc. - v 6.1 Nyitóoldal / Kapcsolat / Kereskedelmi feltételek / Adatvédelem / Etikai kódex Kövesse a Sybase-t