Sybase Brand Color Bar
  blank
 
 
 
 
 

 
 
CLICK TO EXPAND NAVIGATION
CLICK TO EXPAND NAVIGATION
Rendezvény > IT projektek tervezése vállalati szinten
 
 
 

IT projektek tervezése vállalati szinten

A vállalati szintű tervezés (Enterprise Architecture) szerepe egyre fontosabb a vállalatok életében, az üzleti igényeket a lehető leghatékonyabban kell az IT arhitektúrákra átültetni. A Sybase által 2009. június 4-én rendezett konferencián nemzetközi szakemberek adtak választ a két legfontosabb kérdésre: milyen módszertan alapján és milyen eszközzel lehet olyan rendszereket tervezni és üzemeltetni, amelyek a stratégiai döntések számára a megfelelő időben, a megfelelő információkat biztosítják.

Elhangzott előadások

Az alábbiakban letöltheti a rendezvényen elhangzott előadások anyagát PDF formátumban!

Az adatmodellezéstől a vállalati szintű tervezésig (EA)
Az elemzők és az iparág éles határvonalat húz a modellezés és a vállalati tervezés között, az út az adatmodellezéstől indul és a teljes vállalati tervezésnél ér véget. David bemutatja, hogy az adatmodellezést már meghonosított vállalatok miként érhetik el a teljes körű vállalati tervezés és modellezés (EA) szintjét.
David Dichmann
vezető termékmenedzser, Sybase
Mini TOGAF Masterclass – Fontos lépések a tervezési módszertan sikeres implementációjához
A TOGAF elterjedt vállalati tervezési módszertan, amely átfogó tervezési, implementációs keretrendszert ad a vállalati IT projektek számára. A brit szakértő a TOGAF módszertant, valamint ennek vállalati környezetben történő alkalmazásának fontos lépéseit ismerteti.   
Rafal Jablonka
Architecting the Enterprise Ltd., Business Director
Togaf elemei a hazai gyakorlatban
Az AAMTech tapasztalatainak megosztása, javaslatok, példák a TOGAF egyes részeinek gyakorlati alkalmazására.
Vinczellér Gábor,
Termékfejlesztési üzletágvezető,
AAM Technologies
Az üzlet és az IT összehangolása PowerDesigner 15-tel
A Sybase vizionáriusa előadásában beszél arról, hogyan lehet a leghatékonyabban az üzleti célokat  IT rendszerekké és precíz információ-menedzsmenté átfordítani. Részletesen elemzi, hogy a vállalati szintű modellezőeszközökkel miként lehet a kívánt végeredményt gyorsan elérni, és ezen keresztül biztosítani, hogy a stratégiai döntések időben, kellő információk birtokában megszülessenek. A sikeres Enterprise Architecture révén pontos képet alkothatunk a szervezet jelenlegi állapotáról, és arról, hová szeretnénk a eljutni.
David Dichmann
vezető termékmenedzser, Sybase

Előadóink voltak

David Dichmann
vezető termékmenedzser, Sybase EMEA

A Sybase piacvezető adatmodellező és vállalati szintű tervezőeszköze, a PowerDesigner egyik szellemi atyja, technológusa és vizionáriusa. 18 éves üzleti és modellezési, tervezési tapasztalattal rendelkezik, több kis- és nagyvállalattal, induló vállalkozással dolgozott együtt a hatékony IT arhitektúra megtervezése és implementálása érdekében. Számos cikket publikált neves nemzetközi szaklapokban, a globális szakmai konferenciák rendszeres előadója.

Rafal Jablonka
Architecting the Enterprise Ltd., Business Director

IT szakértő és tanácsadó, minősített TOGAF szakember. Közel 15 évet töltött el vezetőként a telekommunikációs, ERP, e-kereskedelem és kormányzati területen. 2006-ban csatlakozott az Architecting the Enterprise Ltd.-hez, előzőleg a Pénzügyminisztérium IT vezetője volt, ahol arhitektúráért, IT stratégiáért és projektmenedzsmentért felelt. Közép-európában az elsők között volt, aki TOGAF 8 minősítést szerzett, azóta is az Enterprise Architecture és a TOGAF módszertan széleskörű elterjesztésén fáradozik, kollégáival jelenleg is az EA és a TOGAF bevezetésén dolgozik minisztériumoknál és nagyvállalatoknál.

Vinczellér Gábor
Termékfejlesztési üzletágvezető, AAM Technologies Kft.
Nyolc éves IT szakértői tapasztalattal rendelkező, 2007 óta minősített TOGAF szakember. Jelenleg az AAM Technologies Kft. termékfejlesztéssel foglalkozó részlegének vezetője. Az elmúlt 5 évben számos hazai ügyfélnél dolgozott vállalati architektúra, illetve konfiguráció menedzsmenthez kapcsolódó projektekben. A pénzintézeti szektorban, telekommunikációs vállalatoknál, államigazgatásban gyűjtött tapasztalatait építi be az irányítása alatt készülő, saját szoftvereken alapuló vállalati architektúra menedzsment megoldásokba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Copyright 2010, Sybase Inc. - v 6.1 Nyitóoldal / Kapcsolat / Kereskedelmi feltételek / Adatvédelem / Etikai kódex Kövesse a Sybase-t